TIMEMANAGEMENT JE JEN MARKETINGOVÝ TRIK

text: Jaroslav Homolka

Dvacet čtyři hodin denně. Jedna hlava. Jedno srdce. Dvě ruce. Dvě nohy. To je náš potenciál. 

Timemanagement, je výborný marketingový trik. Čas nepotřebujeme řídit, ten už má svůj rytmus, dala mu ho příroda a udělala to skoro dokonale.

 Mnoho lidí podlehlo tomuto klamu, nakoupili vybavení, nastudovali příručky. Většina z nich toho už dávno nechala, zabíralo to více času a energie, než to přinášelo užitku. Jejich plány se neustále hroutily, protože Svět se řídí podle jiných pravidel, než našich přání a představ.  Kdy je ten správný čas. To je někdy víc filosofická než praktická otázka. Správný čas je ten, kdy se dokážeme přimět k aktivitě. Vše ostatní jsou iluze, velké oči, nenaplněné ambice, žití ve virtuálním světě svých představ, nebo našeho okolí.

Vhodné načasování

Vhodné načasování je umění, pohybovat se v tomto rytmu času tak, abychom dokázali zrealizovat, prožít, to pro co jsme se rozhodli, k čemu jsme se odhodlali. Často ani nevíme proč, ale je nám to příjemné, příjemnější než "činnost a aktivity, které bychom dělat měli".

Zaměřená pozornost

Je to otázka umění "zaměřit pozornost", odfiltrování všech rušení. Máme-li zaměřenou pozornost i překážky se stávají výzvou, všechno dokážeme využít k dosažení "svého záměru - cítit se dobře", mít ze sebe dobrý pocit.To je ten nejsilnější motiv, dokonce i ve chvílích, kdy jsme v ohrožení života.

Na místě včas

Když jsme na místě včas, vždycky můžeme ještě své plány upravit podle okolností, můžeme se vhodně naladit, uvolnit, uklidnit - v tu chvíli nám výborně slouží všechny smysly. Smysly máme napjaté jako u lovce, který čeká na svou kořist. Klidný a přitom připravený udělat to nejlepší, čeho je schopen.

Můžeme přestat myslet na sebe, být úplně v klidu. Vše potřebné, na co jsme měli vliv, jsme udělali, ověřili. Teď se můžeme plně koncentrovat na situaci, soupeře, klíčové informace. A skutečně s nadhledem kontrolovat situaci, její vývoj, reagovat relevantně na všechno, co se stane.

Funkční návyk

Vytvoříme si návyk pracovat ve svém rytmu, v harmonii se sebou samým, se svými schopnostmi, se svými záměry, se světem kolem, ve kterém se právě nacházíme. Klidně naladění k situacím, ve kterých se už dobře orientujeme. A pokud se objeví "nová situace", uvítáme ji, jako příjemné zpestření a výzvu ji zvládnout, dostat ji do "svého rytmu". Potom jsme s vyšší kvalitou připraveni čelit dalším výzvám, nebo je prostě necháme odplout, pokud nepodporují náš hlavní záměr :)

Jestli chceš zamakat na své SEBE-DISCIPLÍNĚ

přihlaš se na workshop: