Být králem je touhou všech mužů

Pokud získají lidé moc, kterou Král má - určovat Směr, Cíle, Hranice a Kritéria pro Odměny a Tresty dříve než dozrají, stanou se z nich “Jen Tyrani”, Slaboši dohánějící si svoji neschopnost manipulací s druhými.

Dobrý Král, je Moudrý Král. Dobře se orientující ve světě, kterému vládne. Dobře se orientuje i v jeho blízkém i vzdáleném okolí. Vnímá Trendy a Změny sil a Postavení ve svém okolí jako Příležitosti, ne jen jako Ohrožení.

Nevnucuje Světu, jaký má být. Pracuje se Světem, jaký je.

Lidé v jeho blízkém i vzdáleném okolí jsou nejdůležitější součástí tohoto Světa, kterému vládne. Lidé, přátelé i nepřátelé, sympatizanti i odpůrci, všichni jsou na jeho šachovnici silní hráči.

Dobrý Král ví, že nemůže všechny udělat Šťastnými. Ví, že nemůže od všech získat to nejlepší, čeho jsou schopni.

Dobrý Král si své lidi vybírá právě podle toho, jakým Směrem se Svět kolem něj vyvíjí. Lidi spolehlivé, ddpovědné, učící se celý svůj život. Lidi s účinným vlivem na lidi v jejich svém okolí. Takovým vlivem, aby i oni se stali spolehlivými, odpovědnými a učícími se lidmi z výsledků toho, co konají.

Takoví lidé “Svého Krále” dobrovolně následují, protože s ním dokáží víc než sami.

Tolik Archetyp Krále.

Kolik takových lidí kolem sebe znáte? Kolik takových lidí jste už ve svém životě potkali? Málo nebo zatím nikoho. Ano “Opravdový Král” je jedinečný, vědomý si toho a Rozdávající Svůj Vhled a schopnosti “Svému kmeni”. 

Většinou potkáváme ale lidi “Hrající si na Krále”. 

V Této knize (Král, Válečník, Kouzelník, Milovník) mu říkají “Stínový Král - Slaboch” Ale to už si přečtěte sami :D Třeba se i poznáte a hned budete vědět, na čem zamakat dřív, než vás vaši nespokojení lidé svrhnou, nebo od vás prostě odejdou.

A jak je tomu u žen?

Proč a v čem si ve vedení týmů a firem občas nerozumíme? Proč?

Pokud vás téma (pracovních) vztahů zajímá, přijďte na workshop Umění vytváření produktivních vztahů.